3 Ekim 2013 Perşembe

Çikolatalı Yaş Pasta

HAZIRLANIŞI: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri döküyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Suyu ilave edip çırpıyoruz. Kakaoyu, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu ilave ediyoruz. Mikserle çırpıyoruz.

Pasta çemberinin altını yağlı kağıtla kapatıyoruz ve tepsi üzerine koyuyoruz. Kalıba karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz.

Kremayı soğumaya bırakıyoruz. Köpürttüğümüz krem şantiden iki kaşık koyuyoruz ve çırpıyoruz. Pişen pasta kekini soğutuyoruz ve kalıptan çıkarıyoruz. Keki enlemesine üçe kesiyoruz. Servis tabağına kalıbı koyuyoruz. Birinci kat keki koyuyoruz. Üzerini varsa bir reçel ya da meyva suyuyla ıslatıyoruz. Kremanın yarısını kekin üzerine koyuyoruz. Muz dilimi koyup, damla çikolata serpiyoruz. 1 kaşık krem şanti sürüyoruz. ikinci kat keki üstüne kapatıyoruz.

Yine reçelle ıslatıyoruz. Kremanın kalanını koyuyoruz. Üstüne yine muz dilimi koyup, damla çikolata serpiyoruz. Üstüne 1 kaşık krem şanti sürüyoruz. Son keki de üzerine kapatıyoruz ve elimizle bastırıyoruz. Kalıbını çıkarıyoruz. Üzerini ve etrafını tamamen krem şantiyle kaplıyoruz. Üzerine uzunlamasına muz dilimlerinden palmiye ağacı şekli yapıyoruz. Aralara frenk üzümü atarak servise hazır hale getiriyoruz.

Hiç yorum yok: