26 Eylül 2008 Cuma

Revani tatlısı bir deyişlede irmik tatlısı



Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Kabartma tozu
  • Limon kabuğu rendesi

Şerbeti İçin:

  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu Süslemek İçin: ben çilekli kremşanti kullandım siz de istediğinizi kullana bilirsiniz

Yapılışı:

  1. Şerbetini kaynatın ve ılımaya bırakın.
  2. Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Yoğurt , Sıvı yağ, irmik ve un katılır. En son kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
  3. Tepsi yağlanarak çırpılan hamur dökülür. Üzeri iyice kızarana kadar 180 derecece pişirilir.
  4. İstenilen şekilde kesilerek yapılan şerbet ılık olarak kekimizin üzerine dökülür.


Hiç yorum yok: