1 Eylül 2010 Çarşamba

Tavuk Kroket

Malzemeler :
  • 1 Bütün Tavuk Göğsü
    1 Haşlanmış Patates
    100 Gr. Kaşar Peyniri
    1 Yumurta Sarısı
    Tuz
    Karabiber
    Nişasta
  • Panelemek İçin:
    Söke Un
    Yumurta
    Süt
    Galeta Unu
  • Kızartmak İçin:
    Sıvıyağ
Hazırlanışı :

Tavuğu haşlayın ve doğrayıcıdan geçirin. Haşlanmış patatesi ezin. Kaşar peynirini de rendeleyin. Geniş bir kasede tavuğu, patatesi, peyniri ve yumurtayı karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyin.

1 kaşık kadar nişasta ekleyip iyice yoğurduktan sonra parçalar koparın ve yuvarlayın.Panelemek için; bir tabağa unu, bir tabağa yumurta ve süt karışımını, bir tabağa da galeta ununu koyun.

Yuvarlakları önce una ardından sıvı karışıma son olarak da galeta ununa bulayın. Sıvıyağda kızartın.

Hiç yorum yok: