Malzemeler : |
|
Hazırlanışı |
Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alın. Üzerine yarım su bardağı sıcak su koyarak pişirin. İçinde su kalmayıp iyice yumuşayınca altını kapatın. Çatalla ezin. İçine toz bademi dökün. İyice karıştırın. Unu karıştırma kabına alın. İrmiği ilave edip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açın. Elde ettiğiniz hamuru unlayarak merdaneyle açın. Hamur 1cm. kadar olunca geniş bir su bardağı ağzıyla yuvarlaklar kesin. Hazırladığınız hurmalı iç harcı hepsine paylaştırın. Yarım ay şeklinde kapatın. İyice bastırmadan hafif kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının orta katında pişirin. Şerbet malzemelerini tencereye alarak kaynatın. Pişmiş olan tatlıların üzerine şerbeti sıcakken dökün. Üzerine tepsi kapatarak şerbeti iyice çekmesini sağlayın. Servis tabağına aldıktan sonra hindistan cevizi serperek servis edin. |

1 Eylül 2010 Çarşamba
Hurmalı Tatlı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder