1 Eylül 2010 Çarşamba

Tırtıl Tatlısı

Malzemeler :
  • 2 Yumurta
    1 Su B. Toz Badem
    1,5 Su B. Söke Un
    3 Çorba K. Pudra Şekeri
    2 Çorba K. İrmik
    125 Gr. Margarin
    1 Paket Vanilya
    1 Paket Kabartma Tozu
  • Şerbeti İçin:
    2,5 Su B. Su
    2,5 Su B. Toz Şeker
    1 Dilim Limon
Hazırlanışı

Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Yumuşak magarini koyun ve karıştırın. Toz bademi, irmiği, vanilyayı, kabartma tozunu, pudra şekerini ve unu ilave edin. Bütün malzemeleri koyduktan sonra yoğurun.

Hamurun kıvamı kulak memesinden daha yumuşak olmalı. Şanti torbasına hamuru doldurun. Geniş ve tırtıklı bir uç takın. Yağlanmış tepsiye parmak uzunluğunda sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Tencereye suyu, şekeri ve limonu koyup kaynatın. Sıcak tatlıya şerbeti ılıyınca dökün.

Hiç yorum yok: