1 Eylül 2010 Çarşamba

Tavuklu Saksı Kebabı

Malzemeler :
  • Tavuklu Saksı Kebabı:
    3 Bostan Patlıcan
    1 Tavuk Göğsü
    3 Domates
    5 Biber
    1 Çorba K. Domates Salçası
    1 Soğan
    Tane Karabiber
    Sıvıyağ
    Tuz
Hazırlanışı

Patlıcanların iki ucundan kesin. Ardından ikiye bölün. Toplamda 6 tane patlıcan olacak. Kabuklarını soyun. İçlerini alt kısımlarını delmeden boşaltın. Sıvıyağda yarı kıvamda kızartın. Tavuk göğsünü küçük küp küp doğrayın. Tencereye sıvıyağ dökün ve tavuğu ilave edip soteleyin. Biberleri ayıklayın ve domateslerle biberleri küçük küçük doğrayın. Tavuğun üzerine ekleyin.


Tane karabiberini ve tuzunu atın. Dilerseniz taze baharatlar da koyabilirsiniz. Az su koyarak pişirin. Altını kapattıktan sonra kızaran patlıcanların içlerini doldurun. Bir domatesi dilimleyin ve üzerlerine kapak yapın. Bir tane yeşil biberi de halka gibi doğrayarak üstlerine yerleştirin. Patlıcanları fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok: