26 Eylül 2008 Cuma

sebzeli sulu köfte

Malzemeler:
300 gr kıyma
1 dilim bayat ekmek veya galeta unu
1 adet soğan
1 adet yumurta
3 kaşık un
Tuz
Karabiber
Sebzesi:
2 adet soğan
2 adet havuç
1 adet patates
1 bardak haşlanmış bezelye
Tuz
Sıcak su
Hazırlanışı:
Soğanı rendeleyin Bir kap içinde soğan, ekmek içi, un, kıyma, yumurta ve baharatı yoğurun. Harçtan misket büyüklüğünde köfteler yapın. Sebzeleri soyup doğrayın. Soğanı az yağda kavurun, sırayla diğer sebzeleri ilave edin. Sebzeler kavrulunca suyunu ve tuzunu ayarlayıp, kaynamaya bırakın. Kaynayınca köfteleri ilave edin.

Hiç yorum yok: