Ispanaklı pastanın kekine koyacağnız püreyi hazırlayın. Bunun için; bir demet ıspanağın yaprakalrını kaynayan suya atın. Kekler pişerken kremasını hazırlayın. Bunun için; tencereye sütü, unu, şekeri, vanilyayı ve yumurta sarısını alın.
MALZEME:
HAZIRLANIŞI:
Ispanakların rengi dönmeye başalayınca sıcak sudan alıp soğuk suya atarak şoklayın. suyunu süzdürdükten sonra
doğrayıcıdan geçirerek püre haline getirin.Pastanın keki için karıştırma kabına yumurtaları kırın, üzerine şekeri ekleyerek
köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Daha sonra üzerine ıspanak püresini ekleyin. Un, vanilya ve kabartma tozunu
ekleyerek kek hamurunu elde edin. Hazırlamış olduğunuz bu hamuru 2 ayrı pasta çemberine paylaştırın. Alta gelecek
olan büyük çembere diğerinden biraz daha fazla hamur koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Ceylan gözü oluncaya kadar pişirin. Kek ve krema hazır olunca keklerden üzeri için kullanmak üzere kapak kesilir.
daha sora keki ortadan ikiye keserek üzerini krema ile kaplayın. üzerine kekin diğer yarısını kapatın ve krem şanti
ile sıvayın. Her iki kek için de aynı şeyi yapın. Büyük olan keki servis tabağına alın. Ortasına bir şiş batırarak
küçük olan keki üzerine yerleştirin. En son üzeri için ayırmış olduğumuz kekten kesilen kapağı ufalayarak her
tarafına yapıştırın. Buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapın.
16 Eylül 2008 Salı
2 Katlı Ispanaklı Pasta
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder