16 Eylül 2008 Salı

2 Katlı Ispanaklı Pasta


MALZEME:

  • pasta keki için:
  • 4 yumurta
  • 1.5 su b.toz şeker
  • 1 p.kabartma tozu
  • 1 p. vanilya
  • 1 su b.ıspanak püresi
  • 2.5 su b.un

  • Kreması için:
  • 3 su b.süt
  • 4 çorba k.un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su b.toz şeker
  • 1 tatlı k.vanilya
    • Kremşantisi için:
    • 1 paket kremşanti
    • 1.5 su b.süt

      HAZIRLANIŞI:

      Ispanaklı pastanın kekine koyacağnız püreyi hazırlayın. Bunun için; bir demet ıspanağın yaprakalrını kaynayan suya atın.
      Ispanakların rengi dönmeye başalayınca sıcak sudan alıp soğuk suya atarak şoklayın. suyunu süzdürdükten sonra
      doğrayıcıdan geçirerek püre haline getirin.Pastanın keki için karıştırma kabına yumurtaları kırın, üzerine şekeri ekleyerek
      köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Daha sonra üzerine ıspanak püresini ekleyin. Un, vanilya ve kabartma tozunu
      ekleyerek kek hamurunu elde edin. Hazırlamış olduğunuz bu hamuru 2 ayrı pasta çemberine paylaştırın. Alta gelecek
      olan büyük çembere diğerinden biraz daha fazla hamur koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.

      Kekler pişerken kremasını hazırlayın. Bunun için; tencereye sütü, unu, şekeri, vanilyayı ve yumurta sarısını alın.
      Ceylan gözü oluncaya kadar pişirin. Kek ve krema hazır olunca keklerden üzeri için kullanmak üzere kapak kesilir.
      daha sora keki ortadan ikiye keserek üzerini krema ile kaplayın. üzerine kekin diğer yarısını kapatın ve krem şanti
      ile sıvayın. Her iki kek için de aynı şeyi yapın. Büyük olan keki servis tabağına alın. Ortasına bir şiş batırarak
      küçük olan keki üzerine yerleştirin. En son üzeri için ayırmış olduğumuz kekten kesilen kapağı ufalayarak her
      tarafına yapıştırın. Buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: