16 Eylül 2008 Salı

Peynirli Sarma Börek Tarifi

yarım kg un

150 gr tereyağı
yarım çay b. sıvıyağ
1 yumurta
ılık su
tuz
iç harcı için:
200 gr karışık peynir
açmak için:
nişasta

HAZIRLANIŞI:

Önce unu karıştırma kabına alın. içine

sıvıyağı yumurtayı,ılık su ve tuz ilave

ederek kulak memesi kıvamında bir

hamur hazırlayın. Hamuru 16 bezeye bölün.

hamur dinlendikten sonra bezeleri tatlı tabağı
büyüklüğünde açın. 4 tanesini aralarına nişasta

koyarak üst üste koyun ve açabildiğiniz kadar

ince açın. tereyağını eritip dörtte birini hamura

sürün. daha sonra peynirleri karıştırıp yine

dörtte birini serpin. daha sonra rulo yapıp
tepsinin ortasından başlayarak rulo yapın.

diğer hamurlara da aynı işlemi yapıp tepsiyi

doldurun. üzerine bir yumurta sarısı sürüp

susam serpin. 180 derecede iyice kızarana

kadar pişirin. dilimleyerek ılık servis yapın.

baklava hamuru gibi çıtır çıtır bir börek..

Hiç yorum yok: