16 Eylül 2008 Salı

Hindistan Cevizli Tatlı


malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 2 su b. hindistan cevizi
  • 1 su b. un
  • 1 çay b.irmik
  • 1 su b. tozşeker
  • yarım çay b. sıvıyağ
  • 1 p. kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 3,5 su b. tozşeker
  • 3,5 su b. su
  • yarım limon suyu

    hazırlanışı:

    Yumurtayı tozşeker ile iyice çırpın.içine sıvıyağı,hindistan cevizini,irmik ve unu ekleyin. kabartma
    tozunu da ekleyip karıştırıp servis kabına dökün.şerbeti de diğer tarafta kaynatıp soğutun.
    tatlımız fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbeti dökün.

    şerbeti çektikten sonra dilimleyip üzerini hindistan cevizi ve yeşil fıstık ile süsleyin.

Hiç yorum yok: