malzemeler:
- 4 yumurta
- 2 su b. hindistan cevizi
- 1 su b. un
- 1 çay b.irmik
- 1 su b. tozşeker
- yarım çay b. sıvıyağ
- 1 p. kabartma tozu
Şerbeti için:
- 3,5 su b. tozşeker
- 3,5 su b. su
- yarım limon suyu
hazırlanışı:
Yumurtayı tozşeker ile iyice çırpın.içine sıvıyağı,hindistan cevizini,irmik ve unu ekleyin. kabartma
tozunu da ekleyip karıştırıp servis kabına dökün.şerbeti de diğer tarafta kaynatıp soğutun.
tatlımız fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbeti dökün.şerbeti çektikten sonra dilimleyip üzerini hindistan cevizi ve yeşil fıstık ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder