16 Eylül 2008 Salı

Sarma Güllaç


malzemeler:

  • 6 yaprak güllaç
  • 2 çorba k. ceviz
  • 2 çorba k.fındık
  • 2 çorba k. fıstık
  • 2 çorba k. portakal kabuğu
  • 1 lt. süt

  • 1 su b. toz şeker
  • 1 p. vanilya

Kreması için:

  • 4 su b.süt
  • 2 çorba k.un
  • 1 çorba k.nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su b.toz şeker
  • 1 tatlı k.vanilya

Krem şantisi için:

  • 1 poşet kremşanti
  • 1.5 çay b.süt
  • yarım kg.çilek

    hazırlanışı:

    1 litre sütü tencereye alıp sütü ılıtın.Üzerine toz şeker ve 1 paket vanilya ilave edip karıştırın.Güllaç yapraklarını ortadan bölün.

    Güllaç yapraklarını süte batırın.Güllaç yaprakları yumuşayınca ortasına ceviz,fındık,fıstık,portakal kabuğu ilave edip güllacı sarın.Üzerine toz yeşil fıstık ve portakal kabuğu ilave edip servis edin.

Hiç yorum yok: