20 Eylül 2008 Cumartesi

Portakallı Kurabiye


Malzeme :

  • Hamuru için:
    • 125 gr. tereyağı
    • 1 çay b. esmer şeker
    • 1 portakal kabuğu rendesi
    • 1 portakal suyu
    • 1 yumurta
    • 1 çay k. kabartma tozu
    • alabildiği kadar un
  • İç harcı için:
    • 2 çorba kaşığı kakao
    • 1 çay b. fındık
    • 1 çorba k. kuru üzüm
    • 1 su b. süt
    • yarım pasta keki
    • marmelat
Hazırlanışı :

Karıştırma kabına tereyağını,1 adet yumurtayı,esmer şekeri
portakal kabuğu ve portakal susyunu ve üzerine alabildiği kadar un ilave ederek bir hamur elde edin.

İç harcı için kurutulmuş keki ve fındığı parçalayıcıdan geçirin.
Karıştırma kabına parçalanmış keki,fındığı,kakaoyu ve sütü
ilave ederek karıştırın.Kıvamı şekil verebilacek kıvamda olmalı. Kurabiye hamurunu merdane ile açın. Su bardağı yardımıyla yuvarlak şekiller elde edin. Yuvarlak hamurun üzerine iç harçtan ekleyin üzerine yine hamurdan kapatın.Fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dercelik fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok: