20 Eylül 2008 Cumartesi

İzmir'in Meşhur Kumrusu

Malzeme :

  • 5 su b.un
  • 1 p.kuru maya
  • 1 yumurta
  • 1 su b.süt
  • 1 çay b.sıvıyağ
  • 1 çorba k.tuz
  • 2 çorba k.toz şeker
  • aldığı kadar un

Susam mantosu için:

  • 1 kase susam

Kumuru içi için:

  • yarım kangal sucuk
  • yarım kangal salam
  • kaşar peyniri
Hazırlanışı :
Karıştırma kabının içine unu alın. mayayı,tuzu ve tozşekeri ekleyip karıştırın. daha sonra sütü, sıvıyağı ve alabildiği kadar suyu ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın. hamurlara kumru şekli verip üzerine su sürerek susama bolca
bulayın. bu şekilde 40 derecelik fırında 10 dakika mayalandırın. daha sonra çıkartıp 180 derecelik fırına koyarak pişirin. ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerini kesin. ızgarada pişirdiğiniz sucuk ve salamları biberleri içine yerleştirin. kaşar peyniri dilimleri ve domates dilimleri ile zenginleştirebilirsiniz. yemeye doyulmaz sandviçler..

Hiç yorum yok: