Şerbeti için: Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edip mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın. Fırın kabına karışımı boşaltıp önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.Şerbeti için tencereye toz şeker ve su ilave edip şerbeti kaynatın.Fırından çıkartılmış tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.Şerbet çektikten sonra soğutup krem şanti ile servis edin.
Malzemeler :
Hazırlanışı :
Üzerine sıvıyağ ilave edin.Sıvıları karıştırın.Üzerine irmik,haşhaş,un ve 1 paket kabartma tozu ilave edip kaşıkla karıştırın.
19 Eylül 2008 Cuma
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder