20 Eylül 2008 Cumartesi

Havuçlu Kek


Malzeme :

  • Hamuru için:
    • 3 yumurta
    • 1 su b. sıvıyağ
    • 3 su b. un
    • 2 su b. tozşeker
    • 1 p. kabartma tozu
    • 1 p. vanilya
    • 1 su b. ceviz
    • 2 su b. havuç
    • 1 tatlı k. tarçın
  • Sosu için:
    • 2 su b. süt
    • 1.5 su b.toz şeker
    • 1 çorba k. un
    • 1 çorba k.nişasta
    • 1 p. vanilya
Hazırlanışı :

Kazrıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın.Üzerine 2 su bardağı toz şeker ekleyip çırpın. Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ,3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip tekrar karıştırın.Üzerine 1 su bardağı ceviz ve
2 su bardağı rendelenmiş havuç ekleyin.Karışımı kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 170 dercelik fırında pişirin.

Sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın. Üzerine 1.5 su bardağı toz şeker,1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave edin. Sosu devamlı karıştırarak bir sos elde edin. Kekini piştikten sonra kalıbından çıkartın.
Servis tabağına keki alın.Üzerine sosu dökün.

Hiç yorum yok: