16 Eylül 2008 Salı

Ay Tatlısı



malzemeler:

  • 1 çay b. yoğurt

  • 1 çay b. sıvıyağ

  • 1 çay b. su

  • 1 yumurta

  • yarım p. kabartma tozu

  • 3 çorba k. sirke

  • alabildiği kadar un

Arası için:

  • 1 kase ceviz
  • Üzeri için:
  • 150 gr tereyağı

  • Şerbeti için:
  • 3,5 su b. toz şeker
  • 3 su b. su
  • 1 dilim limon suyu

    hazırlanışı:

    Önce karıştırma kasesine sıvıları yani yoğurdu,sıvıyağı,suyu,sirkeyi ve yumurtayı alın. telle iyice
    karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu ekleyerek baklava hamuru kıvamında bir hamur
    hazırlayın. hamuru16 bezeye bölüp dinlenmeyi bırakın. bu arada şerbetini kaynatıp soğutun.
    dinlenen bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarına nişasta koyarak 8 erli 2 grup olarak
    üst üste koyun. 8 bezeyi bir defada olabildiğince ince açın.

    üzerine kıyılmış ceviz veya fındığın yarısını serpip oklavaya sararak rulo yapın. oklavayı içinden çıkardıktan sonra bir su bardağı yardımıyla ay şeklinde kesin. ikinci 8 bezelik hamura da aynı işlemi yapıp fırın tepsisine tatlıları dizin. üzerine sadece erimiş tereyağını serpiştirip 180 derecede nar gibi pişirin.ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şurubu
    gezdirin.nefis bir hamur tatlısı Oktay ustanın AY tatlısı dediği bu tatlı sofranızdabaş köşede yer alacak..

Hiç yorum yok: