Malzeme :
- Hamuru için:
- 3 yumurta
- 1 su b. sıvıyağ
- 3 su b. un
- 2 su b. tozşeker
- 1 p. kabartma tozu
- 1 p. vanilya
- 1 su b. ceviz
- 2 su b. havuç
- 1 tatlı k. tarçın
- Sosu için:
- 2 su b. süt
- 1.5 su b.toz şeker
- 1 çorba k. un
- 1 çorba k.nişasta
- 1 p. vanilya
Kazrıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın.Üzerine 2 su bardağı toz şeker ekleyip çırpın. Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ,3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip tekrar karıştırın.Üzerine 1 su bardağı ceviz ve
2 su bardağı rendelenmiş havuç ekleyin.Karışımı kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 170 dercelik fırında pişirin.
Sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın. Üzerine 1.5 su bardağı toz şeker,1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave edin. Sosu devamlı karıştırarak bir sos elde edin. Kekini piştikten sonra kalıbından çıkartın.
Servis tabağına keki alın.Üzerine sosu dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder