Malzeme :
- 2 yumurta
- 1 su b. tozşeker
- 1 çay b. sıvıyağ
- 1 çay b. portakal suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 p. vanilya
- 1 p. kabartma tozu
- 2 çorba k. haşhaş
- 1 su b. tam buğday unu
- yarım su b. un
Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin ve birlikte çırpın.Üzerine portakal kabuğu rendesi ilave edin. Portakal suyu ve 1 çay bardağı sıvıyağ ekeleyin. Üzerine 2 çorba kaşığı haş haş tohumu ekleyin. 1 su bardağı tam buğday ununu ilave edip karıştırın. Yarım su bardağınormal un eklyin. 1 paket vanilya ve 1 paker kabartma tozunu ekleyin. Hepsini karıştırın. Kek kalıbına karışımı boşaltın.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder