Malzeme :
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin ve birlikte çırpın.Üzerine portakal kabuğu rendesi ilave edin. Portakal suyu ve 1 çay bardağı sıvıyağ ekeleyin. Üzerine 2 çorba kaşığı haş haş tohumu ekleyin. 1 su bardağı tam buğday ununu ilave edip karıştırın. Yarım su bardağınormal un eklyin. 1 paket vanilya ve 1 paker kabartma tozunu ekleyin. Hepsini karıştırın. Kek kalıbına karışımı boşaltın.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
20 Eylül 2008 Cumartesi
Portakallı Haşhaşlı Kek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder