20 Eylül 2008 Cumartesi

Portakallı Haşhaşlı Kek


Malzeme :

  • 2 yumurta
  • 1 su b. tozşeker
  • 1 çay b. sıvıyağ
  • 1 çay b. portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 p. vanilya
  • 1 p. kabartma tozu
  • 2 çorba k. haşhaş
  • 1 su b. tam buğday unu
  • yarım su b. un
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin ve birlikte çırpın.Üzerine portakal kabuğu rendesi ilave edin. Portakal suyu ve 1 çay bardağı sıvıyağ ekeleyin. Üzerine 2 çorba kaşığı haş haş tohumu ekleyin. 1 su bardağı tam buğday ununu ilave edip karıştırın. Yarım su bardağınormal un eklyin. 1 paket vanilya ve 1 paker kabartma tozunu ekleyin. Hepsini karıştırın. Kek kalıbına karışımı boşaltın.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok: