20 Eylül 2008 Cumartesi

Çerkez Tatlısı



Malzemeler :

  • 4 su b. un
  • yarım su b. irmik
  • 2 yumurta
  • 120 gr tereyağı
  • 2 çorba k. yoğurt
  • 2 çorba k. tozşeker
  • 1 çay b. süt
  • 1 tatlı k. kurumaya

İç malzemesi için:

  • 2 su b. ceviz
  • 2 yumurta
  • 2 çorba k. un

Şerbeti için:

  • 6 su b. tozşeker
  • 4 su b. su
  • 1 dilim limon
    Kızartmak için:
  • sıvıyağ
  • Üzeri için:
  • Toz yeşil fıstık
  • hindistan cevizi

    Hazırlanışı :

    Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Unun üzerine toz şeker,irmik ilave edin.Unun ortasına tereyağı,yoğurt 1 çay bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı kurumaya ilave edin.İlk önce kuru mayayı eritin.Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun.Hamuru merdane ile açın.İç malzemesi için karıştırma kabına 2 su bardağı ceviz, 2 adet yumurta ve 2 çorba kaşığı un ilave edip karıştırın.İç malzemeyi elinizle uzun olarak şekil verin.Hamurun ucuna iç malzemeyi alın.Hamurun ucundan başlayarak iç malzeme içte kalacak şekilde sarın.Daha sonra rulo yaptığınız hamuru verev şeklinde kesin.
    Diğer kalan iç harcı ve hamuruda aynı şekilde hazırkayın.Tencereye sıvıyağ alın.Sıvıyağda verev şeklinde kestiğiniz hamurları kızartın.


    Şerbeti tencereye 6 su bardağı toz şeker ,4 su bardağı su ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynatın.Kızarttığınız tatlıyı şerbete dökün.Tatlı şerbetlindikten sonra servis tabaüına alın.Üzerine toz yeşil fıstık ve hindistan cevizi ile servis edin.

Hiç yorum yok: