20 Eylül 2008 Cumartesi

Balkabaklı Kek

Malzeme :

  • Hamuru için:
    • 2 su b. balkabağı püresi
    • 3 yumurta
    • alabildiği kadar un
    • 1.5 su b. pudra şekeri
    • 1 su b. yoğurt
    • 1 su b. sıvı yağ
    • 1 p.kabartma tozu
    • 1 limon kabuğu rendesi
    • 1 portakal kabuğu rendesi
    • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
    • 1 çay k. toz zencefil
    • 1 çay k. toz tarçın
  • Sosu için:
    • yarım limon suyu
    • yarım portakal suyu
  • Üzeri için:
    • 1 su b. pudra şekeri
      Hazırlanışı :

      Bir karıştırma kabının içine yumurtaları kırın ve üzerine pudra şekerini koyun. Bir iki dakika karıştırın. Üzerine yoğurdu, sıvıyağı alıp karıştırın. Üzerine balkabağı püresini, cevizi ve portakal limon kabuğu rendesini de ilave edin. Tarçın ve zencefilin üzerine kabartma tozu ile karıştırılmış un ilave ederek kek kıvamına getirin.170 derecelik fırında içini çekene kadar pişirin.

      Soğuduktan sonra portakal ve limon suyu gezdirin, pudra şekeri eleyerek servis yapın. Bu kek iyice soğumadan kesilmemeli. Çünkü balkabağı püresinden dolayı oldukça yumuşak bir kek.


Hiç yorum yok: