20 Eylül 2008 Cumartesi

Ispanaklı Islak Kek


Malzeme :

  • 4 yumurta
  • 1,5 su b. tozşeker
  • 1 su b. toz fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon
  • Yarım çay b. soda
  • 1 su b. ıspanak püresi
  • 2 su b. un
  • Islatmak için:
  • Gazoz
  • Kreması için:
  • 2 su b. süt
  • 2 çorba k. labne peyniri
  • 2 çorba k. un
  • 1 çay b. toz şeker
  • yeşil fıstık

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1.5 su bardağı toz şekeri ekleyip birlikte mikserle çırpın.Üzerine ıspanak püresi,1 su bardağı toz fındık ilave edin. Yarım çay bardağı sodayı ekleyin.1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu v e2 su bardağı unu karıştırm kabın alın.Tüm malzemeleri karıştırın. En son üzerine 1 limon kabuğu rendesi ve 1 limon suyunu ilave edin. Kek karışımını yuvarlak pasta çemberine boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Kreması için tencereye 2 su bardağı sütü alın.Üzerine 2 çorba kaşığı uni1 çay bardağı toz şeker 1 adet yumurta sarısını ilave edip kremayı pişirin. Krema pişince ocağın altını kapatın ve 2 çorba kaşığı labne peynirini ilave edin karıştırın.

Kekiniz soğuduktan sonra üstüne kürdan batırın ve gazozu dökün. Gozozu çeken kekin üzerine hazırladığınız kremayı dökün.Üzerine yeşil fıstık ile süsleyip servis edin.

Hiç yorum yok: