20 Eylül 2008 Cumartesi

Fincanda Güllaç


Malzemeler :

  • 4 yaprak güllaç
  • 4 su b. süt
  • 7 çorba k. toz şeker

İç malzemesi için:

  • 4 çorba k. ceviz
  • 4 çorba k. pudra şekeri
  • 1 tatlı k. tarçın

Üzeri için:

  • muz
  • nar
  • kivi
    Hazırlanışı :

    Tencereye 4 su bardağı sütü alıp sütü ılıtın.Sütün ılıdıktan sonra sütün üzerine 7 çorba kaşığı toz şeker ilave edip
    şekeri eritin.Sütü karıştırma kabına alın.Güllaç yapraklarını 2 ye bölüp süte batırıp yumuşatın.

    Kaselere güllaçları alın.Üzerine 1 çorba kaşığı kadar süt ilave edin.Üzerine ceviz,pudraşekeri,tarçın ilave edin.Güllacın dışta kalan yapraklarıyla kapatın.Üzerine küp kesilmiş muz,kivi ve tane nar ilave edip servis edin.

Hiç yorum yok: