Malzemeler :
- 4 yaprak güllaç
- 4 su b. süt
- 7 çorba k. toz şeker
İç malzemesi için:
- 4 çorba k. ceviz
- 4 çorba k. pudra şekeri
- 1 tatlı k. tarçın
Üzeri için:
- muz
- nar
- kivi
Hazırlanışı :Tencereye 4 su bardağı sütü alıp sütü ılıtın.Sütün ılıdıktan sonra sütün üzerine 7 çorba kaşığı toz şeker ilave edip
şekeri eritin.Sütü karıştırma kabına alın.Güllaç yapraklarını 2 ye bölüp süte batırıp yumuşatın.Kaselere güllaçları alın.Üzerine 1 çorba kaşığı kadar süt ilave edin.Üzerine ceviz,pudraşekeri,tarçın ilave edin.Güllacın dışta kalan yapraklarıyla kapatın.Üzerine küp kesilmiş muz,kivi ve tane nar ilave edip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder