16 Eylül 2008 Salı

Patlıcanlı Lokma Börek



Malzeme :

* 8 milföy yaprağı
* 2 patlıcan
* 50 gr. kaşar peyniri
* 50 gr. tulum peyniri
* yumurta sarısı
* çörek otu


Hazırlanışı :

2 adet patlıcanı közleyin.Közlenmiş patlıcanları küp olarak kesin.Patlıcanları servis tabağın alın.Üzerine tulum peyniri ve kaşar peynir rendesini ilave edin.Milföy hamurlarının herbirini 4 adet parçaya kesin.Herbir parçayı elinizle çok az esnetin.

Kestiğiniz milföylerin üzerine az miktarda patlıcanlı iç harçtan koyun.Uçlarında kapatıp fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Üzerine çörek otu veya haşfhaş tohumu serpin.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok: