20 Eylül 2008 Cumartesi

Gendime Çorbası


Malzemeler :

  • 1 su b. buğday
  • 1 su b. nohut
  • 1 su b. kuru fasulye
  • 1 kase yoğurt
  • 3 çorba k.un
  • 1 çorba k. tereyağı
  • et suyu
  • su
  • nane,tuz
    Hazırlanışı :

    Buğdayı,nohutu ve kuru fasulyeyi önceden haşlayın.Tencereye nohutu,kuru fasulyeyi ve buğdayı alın.Üzerine et suyu ve sıcak su ilave ederek kaynatın.Terbiyesi için karıştırma kabına yoğurt,un ilave edip karıştırın.Daha sonra üzerine soğuk su ilave edip karıştırın.


    Tenceredeki sıcak sudan sıcak su ilave edin terbiyeye.Terbiyeyi devamlı karıştırarak çorbaya ilave edip tekrar kaynatın.
    Çorbayı daha sonra servis tabağına alın.Tereyağını kızartın.İçine kuru nane ve kırmızı biber ilave edip servis kasesindeki
    çorbanın üzerine dökün.

Hiç yorum yok: