19 Eylül 2008 Cuma

Haşhaşlı İrmik Tatlısı



Malzemeler :

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1su bardagı sıvı yağ
  • 1su bardağı irmik
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı tepeleme un
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
    Hazırlanışı :

    Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edip mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın.
    Üzerine sıvıyağ ilave edin.Sıvıları karıştırın.Üzerine irmik,haşhaş,un ve 1 paket kabartma tozu ilave edip kaşıkla karıştırın.

    Fırın kabına karışımı boşaltıp önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.Şerbeti için tencereye toz şeker ve su ilave edip şerbeti kaynatın.Fırından çıkartılmış tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.Şerbet çektikten sonra soğutup krem şanti ile servis edin.

Hiç yorum yok: