18 Eylül 2008 Perşembe

Çilekli Karbeyaz



Malzemeler :

  • 1 p. tuzsuz kızarmış ekmek
  • çilek

Krameli için:

  • 1 litre süt
  • 1 çorba k.nişasta
  • 2 çorba k.un
  • 1 su b.toz şeker
  • 1 p.vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket labne peyniri

Üzeri için:

  • 4 çorba k. krem şanti
  • 1 su b. süt

Hazırlanışı :

Tencereye 1 litre sütü alın.Üzerine nişasta,un,toz şeker,vanilya,yumurta sarısı ilave edip kremayı pişirin.Krema piştikten sonra üzerine 1 paket labne peyniri ilave edip mikserle çırpın.Karameli için tavaya 1 su bardağı toz şekeri alın.Toz şeker eridikten sonra üzerine su ilave edip kısık ateşte karemeli elde edin.

Servis tabağına tuzsuz ekmekleri dizin.Üzerine karameli dökün. Üzerine çilek püresi ekleyin.Üzerine kremayı ilave edin.Üzeri için ise bir kapta krem şanti ile sütü çırpın.Kremanın üzerini krem şanti i ile kaplayın.Üzerine çilek dilimleri ilave edip soğuduktan sonra servis edin.

Hiç yorum yok: