20 Eylül 2008 Cumartesi

Örgülü Pilav

Malzemeler :

  • 5 yaprak milföy hamuru
  • 2 su b. pirinç
  • 1 su b. bezelye
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 tutam dere otu
  • sıvıyağ
  • tavuk suyu
  • tuz
  • karabiber
    Hazırlanışı :

    1 tavuk göğsünü haşlayın.Haşlandıktan sonra tavuk etini kesin.Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine pirinci ilave edip kavurun.Pirinç kavrulduktan sonra üzerine tuz ve tavuk etlerini ilave edin.Üzerine tavuk suyu ilave edin.Tavuk suyu ekledikten sonra üzerine 1 su bardağı bezelye ilave edip pilavı pişirin.5 yaprak milföyün 1 adedi yuvarlak kalıpla yuvarlak şekil kesin.


    Kek kalıbının margarin ile yağlayın.Kek kalıbının zeminine yuvarlak mikföyü yerleştirin.Diğer kalan 3 adet milföyü uzun şeritler kesip kek kalıbın kenarlarına dizin.Pilav piştikten sonra üzerine ince kıyılmış dereoru ilave edin.Pilavı kek kalıbının içine boşaltın.Pilavın üzerine 1 adet milföy ile kapatın.Örgülü pilavı önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
    Örgülü pilav piştikten sonra kek kalbını ters çevirip servis tabağına alın.

Hiç yorum yok: