15 Eylül 2008 Pazartesi

Özbek Pilavı


malzemeler:

  • 1 soğan
  • 300gr kırmızı et
  • 3 havuç
  • 2 su b. pirinç
  • 1 çorba k. tereyağı
  • sıvıyağ
  • tuz, karabiber
  • su

    hazırlanışı:

    Tencereye sıvıyağ ve tereyağını alın.Üzerine 300 gr küp kesilmiş kuzu etlerini alın.Etler suyunu çekince üzerine küp kesilmiş soğanı ve jülyen kesilmiş havuçları ilave edip kavurun.Daha sonra üzerine 2 su bardağı pirinci ilave edip.Pirincin üzerine tuz,karabiber ve su ilave edin.

    Tencerede en altta etler,üzerinde sebzeler ,üzerinede pirinç olacak şekilde pişirin.Pilav piştikten sonra servis tabağına ters çevirip Özbek pilavını servis edin.

Hiç yorum yok: