20 Eylül 2008 Cumartesi

İki Renkli Kek

Malzeme :

  • Hamuru için:
    • 6 yumurta
    • 2.5 su b.toz şeker
    • 1 .5 su b.süt
    • 1.5 su b.sıvıyağ
    • 3.5 su b. un
    • 3 çorba k.kakao
    • 1 p. kabartma tozu
    • 1 p. vanilya
  • Ara katlar için:
    • reçel veya marmelad
  • Üzeri için:
    • bitter çikolata
      Hazırlanışı :

      Karıştırma kabına 6 adet yumurtayı kırın. Üzerine 2.5 su bardağı toz şeker ilave edin ve mikserle çırpın.Üzerine 1.5 su bardağı süt ve sıvıyağ ekleyin ve tekrar çırpın.Üzerine 3.5 su bardağı un,1 paket kabartma tozu ve vanilya ilave edip mikserle çırpın. 2 adet kek kalıbına birinde sade olarak dökün.

      Diğer kek kalıbı için karıştırma kabına 3 çorba kaşığı kakaoekleyerek kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.

      Kekler piştikten sonra kenarlarını kesin. Kekleri ortadan 2'ye kesin ve farklı renkleri üst üste koyun. Keklerin aralrını yapıştırmak için mamelad kullanın. Üzerine eritilmiş çikolata ile servis edin.


Hiç yorum yok: