16 Eylül 2008 Salı

Patlıcanlı Kuzu Etli Pilav



malzemeler:

  • 2.5 su b.pirinç
  • 300 gr.kuzu eti
  • 2 domates
  • 2 biber
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • sıvıyağ
  • defne yaprağı
  • 2 patlıcan
  • 1 su b.et suyu
  • tuz
  • su

    hazırlanışı:

    2.5 su b. pirinç ve et suyu ile pilav pişrilir. Diğer taraftan 300 gr. kuzu eti sıvıyağda sotelenmeye alınır. Üzerine defne yaprağı, doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir. Bir süre kavrulduktan sonra üzerine doğranmış domates ve biber eklenerek alabildiği kadar su ile pişirilir.Diğer taraftan patlıcanlar uzunlamasına incecik kesilerek az yağda sotelenir.

    Sotelenen patlıcan derin bir kasenin içerisine kafes olacak şekilde dizilir. Üzerine pişen etli karışım dükülür. Daha sonra üstüne pilav konularak hafif bastırılır. Patlıcanların dışta kalan kısımları üzerine kapatılarak servis tabağına ters çevrilir.

Hiç yorum yok: