20 Eylül 2008 Cumartesi

Dızmana



malzemeler:

  • 5 su b. un
  • 1 p. kurumaya
  • 1 çorba k. tozşeker
  • tuz
  • alabildiği kadar ılık su

İç malzemesi için:

  • Beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz

Üzeri için:

  • 1 su b. yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay k. karbonat
  • 1 çay b.sıvıyağ

    Hazırlanışı :

    Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Unun ortasına 1 paket kuru mayayı ilave edin.Mayanın üzerine ılık su ekleyin.Unun üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.İlk öne ılık su ile mayayı eritin.Daha sonra unu da karışıma ilave edip elinizle yoğurun.Hamurdan bezeler kopartın.Bezeleri elinizle açın.İç harcı için beyaz peyniri ve ince kıyılmış olan maydonozu karıştırın.

    Elinizle açtığınız bezelerin içine iç harçtan koyup kapatın.Fırın kabına dızmanaları yanyana dizin.Sosu için karıştırma kabına 1 su bardağı yoğurt,1 adet yumurta,karbonat ve sıvıyağ ilave edip karıştırın.Hazırladığınız sosu dızmanaların üzerine dökün.Önceden ısıtılmış oaln 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok: