15 Eylül 2008 Pazartesi

Boşnak Böreği



malzemeler:

  • 5 su b.un
  • 1 çay b.sıvıyağ
  • tuz
  • su

İç harcı için:

  • beyaz peynir
  • maydonoz

Üzeri için:

  • 1 yumurta

    yapılışı:5 su b. un karıştırma kabına alınır. Üzerine tuz, su ve sıvıyağ alınarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.Hazırlanan hamur 5 bezeye ayrılarak açılabildiği kadar açılır. Daha sonra üzerine sıvıyağ gezdirilerek biraz da elle açılır. Daha sonra maydanoz ve peynir ile iç harç hazırlanır. Hazırlanan harç hamura yayıldıktan sonra bir ucundan
    kıvırmaya başlanarak sarılır. Bütün hamurlar için aynı işlem tekrarlanır ve dolama börek gibi yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sürülerek 170 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok: